p17inc97065mf2lortbc5p1hb63Foarte mulți oameni se întreabă ce este Ho’oponopono. Până și numele este ciudat. Ho’oponopono este o artă străveche Hawaiiană de rezolvare a problemelor.

Ho’oponopono ne spune că nu este nimeni acolo, în afara noastră, sunt doar gândurile noastre despre oameni și situații și tot ceea ce este în viața noastră suntem noi și gândurile noastre, noi și “programele” noastre.

Asa că, o să vă explic și o să vă spun ce facem în Ho’oponopono: în Ho’oponopono ȘTERGEM. Ho’oponopono este tasta “Delete” (șterge) a calculatorului tău.

Dacă apare ceva care nu îți place sau nu îți convine pe monitorul calculatorului tău, poți să vorbești cu monitorul cât vrei tu de mult, acesta nu va face nimic altceva decât “să se uite înapoi la tine”. Dar tu, ai puterea să apeși tasta “Delete” (șterge).

Singurul lucru pe care îl ai de făcut este să apeși această tastăDelete”. Restul nu ai nevoie să-l știi, nu ai nevoie să înțelegi, nici măcar nu ai nevoie să știi ce este șters. Nu ești tu Cel care decide. Tu ești cel care are liberul arbitru, care are puterea să apese această tastă.

Aceasta este adevărata putere de alegere pe care o avem, pentru că, în mod normal, considerăm că avem liber arbitru, dar avem doar liberul arbitru care ne este dat de “programele” care ne conduc și de care noi nu suntem conștienți.

Ho’oponopono este despre a te detașa. Și nu știm de ce anume ne detașăm, dar ne detașăm pentru că dorim să fim liberi. Vrem să ne eliberăm. Suntem aici pentru a afla cine suntem noi cu adevărat. Vrem să fim liberi. Liberi de ceea ce ne dorim și liberi de ceea ce nu ne dorim. Pentru că, atunci când ești liber, atunci când ești în starea de Zero, atunci când ești în echilibru, TOTUL ESTE POSIBIL!, TOTUL VINE!, CHIAR ȘI BANII!“

Mabel Katz