Vreau să vă povestesc experiența de învățare incredibilă pe am avut-o în timpul cursului meu din Bristol, Marea Britanie.

Persoana care a organizat pentru mine a fost un musulman din Ghana. El m-a luat de la aeroport și, pe drumul spre hotel, am fost șocată când m-a întrebat: “Ai un fundal creștin, nu-i așa?” Ei bine, puteți ghici care a fost răspunsul meu: “Nu, eu sunt evreică!“

El mi-a spus atunci că mulți dintre prietenii săi musulmani vor veni la curs. Am fost de acord să ne întâlnim mai târziu și să vorbim despre ceea ce putem și nu putem spune la curs și eram un pic agitată din cauza asta, pentru că eu sunt mereu eu însămi în timpul cursurilor. Eu nu mă pregătesc, sunt spontană și spun orice îmi vine în timpul cursului. Cel mai rău lucru pe care îl pot face este să pregătesc în avans ce voi spune. Pentru mine este foarte important ca totul să curgă și să vină din inspirație .

Când ne-am întâlnit în după-amiaza aceea, pe măsură ce treceam prin lucrurile pe care pot sau nu pot să le spun, la un moment dat, în conversație, i-am spus: “Vreau să știi că am de gând să spun ceea ce va vrea Dumnezeu să spun !”

Ei bine, în timpul cursului și spre surprinderea mea, musulmanii au fost deschiși, flexibili, drăguți și bucuroși să audă ceea ce am avut de spus. Singurul meu protestatar a fost o doamnă de religie creștină care m-a provocat inițial și mă tot întreba care este sursa din care provin informațiile pe care le prezint.

Pe măsură ce cursul (curățarea) a progresat, la fel și atitudinea ei față de mine. A început să găsească corelații în ceea ce spuneam, și apoi să compare cu scripturile. Ea continuat să compare învățăturile mele cu ceea ce este în Biblie. Când ea a recitat scripturile ne-a făcut conștienți că tot ceea ce spuneam coincide cu ceea ce este scris și în Biblie.

Cursul a sfârșit prin a fi un concurs distractiv între Ho’oponopono, Coran și Biblie. Ne-am simțit foarte bine văzând că toate învățăturile spun de fapt același lucru.

Știu că unii dintre voi vă amintiți că spun că, de-a lungul călătoriilor mele, continui să descopăr și să confirm faptul că suntem cu toții o MARE FAMILIE.

Trebuie să curățăm mai mult, să ne ținem gura închisă și să ASCULTĂM! Cu toții spunem același lucru folosind nume diferite!

Vreau să vă reamintesc experiența mea cu palestinianul în Chile, care a avut un așa de mare impact asupra mea încât nu o voi uita:

Cu câțiva ani în urmă, țineam un curs de Ho’oponopono în Chile. Trainingul a fost toată ziua de sâmbătă și o jumătate de zi de duminică.

La prima pauză, în dimineața zilei de sâmbătă, un bărbat palestinian a venit la mine și mi-a spus că el nu a fost de acord cu nimic din ceea ce tocmai împărtășisem cu ei .

De asemenea, el mi-a spus că, de fapt nici nu a vrut să vină la curs pentru că, atunci când a văzut numele meu evreiesc s-a gândit: “Ce poate să mă învețe ea?”

A continuat spunându-mi tot ceea ce credea și, când a terminat, spre surprinderea lui, i-am spus că sunt de acord cu tot ceea ce tocmai mi-a spus.

I-am cerut să fie deschis și flexibil, pentru că eu consider că vorbim despre același lucru, poate dând nume diferite. El a acceptat și a decis să rămână.

În dimineața următoare, el a împărtășit clasei o poveste uimitoare, cu privire la o problemă serioasă cu poliția pe care a avut-o cu o noapte înainte. A folosit una din uneltele pe care le dădusem sâmbătă și nu putea să creadă rezultatele. A fost uimit de cum s-au rezolvat lucrurile într-un mod miraculos .

La sfârșitul clasei, m-a îmbrățișat și a strigat: “Acest lucru este Pace în Orientul Mijlociu!”

Cât de minunat este să descoperi că adevărul este doar unul și toți suntem în căutarea aceluiași adevăr. Că arătăm diferit, dar suntem cu toții parte din aceeași familie și avem același Tată.

Tot ce pot spune, este că acest curs a fost o adevărată experiență pentru mine despre modul în care funcționează curățarea, că nu există accidente în privința celor care ajung la curs și că Dumnezeu (indiferent de numele pe care i-L dai), știe exact ceea ce toată lumea din cameră trebuie să audă.

Singurul meu regret este că nu am putut îmbrățișa aceste frumoase suflete musulmane care au apărut la curs ca să-mi dea această oportunitate uimitoare de a curăța.

Este incredibil ce a făcut această curățare și, realizând asta, a fost o oportunitate de a curăța cu toți strămoșii noștri, de asemenea! După cum spune Dr. Ihaleakala, noi nu venim singuri la curs, îi aducem cu noi pe strămoșii noștri, și toți țin degetele încrucișate. De ce? Pentru că tot ceea ce se șterge de noi, se șterge și de la ei, așa că speră ca de data asta să ne prindem!

Mabel Katz