Mulți oameni mă întreabă dacă meditez. Răspunsul meu este NU. Ei bine, dacă mă întrebi dacă meditez 15 minute dimineața și 15 minute seara, raspunsul este NU, pentru că, de fapt meditez 24 de ore pe zi. Meditația mea este Ho’oponopono. Această meditație este de fapt 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână și 365 de zile pe an.

Amintirile și programele noastre rulează 24 de ore pe zi.

Întotdeauna îl pun pe Dumnezeu (Dragostea) pe primul loc, înaintea amintirilor, în fiecare moment, cu fiecare pas pe care îl fac, cu fiecare decizie pe care o iau, nu doar 15 minute dimineața și 15 minute seara, ci toată ziua, în fiecare zi.

Ho’oponopono este o modalitate de a cere ajutor și a da permisiunea. Înseamnă să alegi voia lui Dumnezeu în loc de ceea ce vrei tu.

Este legea universală: cere și ți se va da, bate și ți se va deschide.

Spunem că ne detașăm și-L lasăm pe Dumnezeu, dar ne facem griji. Spunem că ne detașăm și-L lasăm pe Dumnezeu, dar ne gândim!

Pentru a putea vedea rezultatele, trebuie să ne detașăm 100% și să CREDEM. De asemenea, trebuie să ACCEPȚI faptul că Dumnezeu știe cel mai bine ce este corect și perfect pentru tine. Și din moment ce tu nu știi ce este corect, treaba ta este să te detașezi, să-i dai voie lui Dumnezeu și să fii deschis la oportunitățile care vor veni în drumul tău.

Trebuie să te oprești din a crea etichete: “Asta este bine/Asta este greșit”, “Acest lucru este corect/Acest lucru nu este corect”, “Asta funcționează/Asta nu funcționează”. Nu știi! Intelectul tău nu va ști niciodată.

Profesorul meu, dr. Ihaleakala Hew Len, spune mereu că, dacă am ști doar ceea ce se întâmplă de fiecare dată când spunem “Mulțumesc!” sau “Te iubesc!”, nu ne-am mai opri din a face asta. Am curăța (ne-am detașa) non-stop.

De fiecare dată când ne facem partea noastră, dăm permisiunea (ne detașăm), Dumnezeu își face partea Lui (transformare). Pentru că intelectul nostru nu poate vedea sau simți, spunem că acest lucru nu funcționează! Ei bine, avem o mulțime de curățat, deci continuă să cureți și începi să ai încredere.

Există două legi universale foarte importante de care avem nevoie să ne amintim: Legea Efortului Minim (Ho’oponopono) și Legea Detașării (Acceptă că totul este o binecuvântare deghizată).

Dumnezeu este ușor. Viața este ușoară. Noi suntem cei care complică lucrurile de fiecare dată când ne ambalăm în probleme și reacționăm în loc să ne detașăm.

Știu că atunci când vei practica și vei avea încredere, îți va plăcea și vei fi de acord cu mine. Acesta este Cea Mai Ușoară Cale.

Mabel Katz