asscensiune1

Ho’oponopono este mai presus de “The Secret”” Dr. Joe Vitale, autor al “Zero Limite” și “Factorul care atrage”

Ho’oponopono este “Secretul”!

M-am hotarât să scriu “Cea mai ușoară cale” pentru că am știut că am descoperit un secret pe care nu l-am putut păstra pentru mine. Când eram mică, membrii familiei mele refuzau să-mi împărtășească secretele pentru că știau că voi fugi să le spun tuturor. Acum, de când am descoperit acest secret, într-adevăr alerg să-l spun tuturor. În opinia mea, Secretul este într-adevăr puterea incredibilă pe care o avem să ne schimbăm viețile fără a depinde de nimeni și nimic din afara noastră.

M-am antrenat în ultimii 10 ani cu Dr. Ihaleakala Hew Len, un șaman Hawaiian. Marea majoritate a acestui timp am crezut că nu este ușor să-ți asumi responsabilitatea 100% așa cum cere Ho’oponopono. Dar am perseverat. În timp, am ajuns să-mi dau seama că, a-ți asuma responsabilitatea 100% este “Cea Mai Ușoară Cale”. Gândește-te la asta! Dacă noi am creat o situație, NOI o putem schimba.

Știu câteva persoane care au încercat câteva din conceptele împărtășite în Secretul, cum ar fi gândirea pozitivă, și au fost descurajați. Când rezultatele nu au apărut conform așteptărilor, au simțit că ceva este în neregulă cu ei sau și-au pierdut speranța.

Părerea mea este că, asta se întâmplă datorită faptului că Secretul spune doar o parte din ÎNTREGUL SECRET și o face într-un mod simplist. Așa cum a aratat și Joe Vitale, Ho’oponopono într-adevăr merge dincolo de aceste concepte și am dorința arzătoare de a face acest lucru cunoscut. Mai jos, am inclus câteva fragmente pentru a clarifica deficiențele “Legii atracției” așa cum a fost expusă în Secretul”.

Secretul constă în:

Intelectul poate manifesta orice lucru își poate imagina o persoană. Aceasta sună foarte bine, însă noi nu suntem conștienți de milioanele de gânduri ce apar inconștient în mintea noastră. Din păcate, nu le putem controla deoarece nu suntem conștienți de existența lor. În realitate, în timp ce ne imaginăm, vizualizăm și “controlăm” 2% din gândurile noastre, restul de 98% rămân în subconștient și este posibil să submineze focusul pozitiv pe care încercăm să îl creăm în mod conștient. Aceasta ne poate aduce în situația de a ne pierde speranța atunci când nu înțelegem de ce lucrurile nu funcționează așa cum ne așteptăm.

Suntem rezultatul gândurilor noastre. Sigur că da! Dar, încă o dată, care gânduri? Cele 2 procente de care suntem conștienți, sau cele 98 de procente pe care nu le conștientizăm? Putem crede că deținem controlul, dar până când nu vom elibera și vom permite părții din noi care știe ce este perfect și drept pentru noi să ne aducă informația, suntem în totalitate controlați de gândurile inconștiente pe care Ho’oponopono le denumește amintiri sau programe vechi. Chiar și atunci când credem că procesul situațiilor care se manifestă mental funcționează pentru că obținem cu ușurință ceva ce ne-am imaginat sau am vizualizat, în realitate este numai o manipulare a realității și, dacă nu este corect pentru noi, va dispărea pe cât de repede a apărut. Este adevărat că suntem puternici peste măsură. Suntem creativi și creăm cu ajutorul gândurilor noastre. Acest lucru este foarte important de știut. Oricum, este de asemenea important să știm că nu știm în totalitate cine suntem. Într-adevăr, nu știm tot ce gândim și, ce este cel mai rău, nu știm că nu știm.

Tot ce apare în viața noastră (bun sau rău) este creat de noi, este atras de noi. Sunt de acord cu faptul că TREBUIE să ne asumăm responsabilitatea 100%. Nu este nimic în afara noastră. Existăm doar noi și gândurile noastre. Dacă dorim ca ceva să se schimbe, trebuie ca noi să ne schimbăm.

Toate ființele umane sunt influențate de aceleasi forțe și legi. Folosim aceeași energie și respirăm același oxigen. Sunt în totalitate de acord cu acest lucru. Nu contează dacă ai bani sau nu, dacă ești profesionist sau nu, sau câte diplome universitare deții. Oricum, cred că legea de bază care ne afectează pe toți este aceea că trebuie să ne asumăm 100% responsabilitatea și să știm că totul depinde de alegerile pe care le facem. Alegem întotdeauna și trebuie să alegem între a lăsa Universul (pe Dumnezeu) să ne aducă ceea ce este perfect pentru noi și a continua să credem că le știm pe toate și putem rezolva orice prin forțele proprii.

Stăpânește-ți dorințele. Fă ce este necesar pentru a simți că dorințele tale sunt deja aici. Acest lucru este parțial rezultatul faptului că gândim că le știm pe toate. Deoarece credem că știm, avem tendința de a da ordine. Îi spunem lui DUMNEZEU ce, cum și când vrem. Îl tratăm ca pe un păzitor. Cum să știm ceea ce este corect și perfect pentru noi? Adevărul este ce avem nevoie să îi dăm permisiune lui Dumnezeu și apoi să îi dăm voie să facă lucrul dorit. Vă promit că veți fi uimiți de rezultate.

Fă ce este necesar pentru a simți că dorințele tale sunt deja aici. În timp ce faci tot acest efort de a simți, și îl faci așa cum trebuie (forțare, manipulare) la un nivel conștient, inconștientul tău este în altă parte. Trebuie să ne iubim inconștientul și să îl rugăm să plece. Acesta este adevăratul înțeles al maximei “Iubește-ți dușmanii!”

A fi fericit este scurtătura pentru a ajunge mai rapid acolo unde dorești. Obișnuiam să le spun copiilor: “Datoria ta este să fii fericit!”. Ați observat că, atunci când sunteți fericiți, lucrurile bune “vi se întâmplăși apar într-un mod “miraculos”? Acest lucru este posibil pentru că, atunci când suntem fericiți, nu gândim sau nu ne facem griji! În această stare, suntem deschiși și flexibili. Încetăm a mai fi un obstacol în propria noastră cale și permitem venirea lucrurilor corecte și perfecte pentru noi.

Când vă simțiți bine, atrageți lucruri bune. Atunci când vă simțiți rău, atrageți lucruri rele. Am descoperit că, uneori, mă pot simți bine și încă nu știu de ce nu atrag lucruri bune în viața mea. Cred că acest lucru poate fi cauzat fie de milioanele de gânduri inconștiente din mintea mea, fie de faptul că cer ceva pe care îl consider “bun”, dar, în realitate, nu este corect pentru mine.

Ești singurul care îți poate schimba viața. Ai întotdeauna dreptate, dacă spui că poți, înseamnă că poți, iar dacă spui că nu poți, înseamnă că nu poți.

Universul ascultă întotdeauna. Cere și vei primi. Dumnezeu te așteaptă să faci primul pas.

Ho’oponopono este mai presus de secret”. Acest lucru l-a declarat Joe Vitale, unul dintre autorii Secretului, în ianuarie 2007, la seminarul pe care l-a prezentat în Texas cu Dr. Ihaleakala Hew Len.