Privesc adesea în urmă și mă minunez de cât de mult s-a schimbat viața mea într-un timp atât de scurt. Într-un moment eram contabilă, iar în următorul speaker motivațional și ambasador pentru pacea mondială! Viața se întâmplă atât de repede că este ușor să uităm cum am ajuns unde suntem. Dar n-ar trebui să uităm niciodată. Dacă vrem să repetăm succesul, este necesar să ne amintim cum l-am obținut în primul rând. Dacă este adevărat că ar trebui să învățăm din eșecurile noastre, este în egală măsură adevărat că ar trebui să învățăm din succesele noastre.

Și adevărul este că realizările mele sunt rezultatul direct al unor acțiuni foarte specifice pe care le-am întreprins, multe dintre ele putând fi găsite în aproape toate blog-urile de dezvoltare personală care au umplut internetul. Am muncit mult și mi-am plătit datoriile, m-am provocat permanent și mi-am angajat eforturile în ceea ce am știut că este chemarea mea. Nu se poate contesta faptul că ai nevoie de acțiunile corecte pentru a avea succes, și eu nu am făcut excepție.

Totuși, sunt și alte motive pentru care avem succes despre care experții nu ne vorbesc. Poate că ei nu știu. Mă refer la lucruri precum să ai inimă deschisă, să trăiești clipa și să cauți conștiența. Acestea sunt uneltele reale și practice pe care a trebuit să le învăț înainte de a putea face vreun pas semnificativ în viața mea. A trebuit, de asemenea, să învăț asumarea responsabilității, împreună cu cunoașterea interioară că fericirea și succesul erau ”în interiorul meu” și n-ar fi putut veni niciodată dintr-o ”sursă externă”.

Acestea sunt uneltele magice ale universului. Și contrar a ce ni s-a spus, aceste unelte nu sunt doar instrumentele sfinților, misticilor și profeților, ci sunt și uneltele campionilor – antreprenori, artiști, lideri, inovatori și atleți. Ele sunt disponibile pentru noi toți.

Stăpânește aceste instrumente și-ți vei schimba universul.

Acum, în capul listei se găsește fără doar și poate cel mai important instrument pe care-l poți stăpâni. Este instrumentul care le eclipsează toate celelalte. De fapt, el face posibile celelalte instrumente.

Acest instrument este încrederea. Este mușchiul campionilor.

Poate părea că încrederea este un instrument ușor de stăpânit. Dar să spui că ai încredere și să ai încredere cu adevărat sunt două lucruri complet diferite. Să ai încredere cu adevărat înseamnă să ai încredere în tine și în inspirația ta. Să ai încredere înseamnă să te încrezi și în lumea din jurul tău.

Și, hai să fim sinceri, nici una din cele două nu este ușor de făcut, de aceea trebuie să ne antrenăm. Pentru mine a fost o practică nouă, un mușchi pe care am decis să-l dezvolt în mod conștient. Și pot să vă spun sincer că să am încredere a fost cheia spre unde sunt astăzi.

Știu că încrederea nu vine ușor. Lumea este un loc cinic. Peste tot în jurul nostru oamenii sunt răniți, abuzați sau ignorați. Ei se îmbolnăvesc, devin faliți, se profită de ei; sunt părăsiți, pierduți, răniți, muribunzi. Cum am putea avea încredere că vom fi ok când există atât de multă mizerie în lume? Cum putem să avem încredere că viețile noastre vor fi mai bune?

Acestea sunt întrebări foarte bune. Și voi răspunde arătând spre soare. Avem deja încredere că soarele va răsări în fiecare dimineață. Sau că luna și stelele ne vor da lumina lor. Planeta se va roti în fiecare noapte. Inimile noastre vor bate. Avem încredere că cei pe care-i iubim ne vor trata într-un anumit mod. Avem chiar încredere că mâncarea servită la restaurant a fost gătită în condiții bune și fără otravă, sau că alți șoferi vor fi atenți în trafic. Și lista poate continua. Desigur, este inteligent să fii deschis la surprize, dar fără o fundație bazată pe încredere, să trăiești ar fi imposibil. Am rămâne încuiați în camera noastră, victimizați de propria noastră paranoia infernală.

Și ce contează este că noi nu trebuie să învățăm să avem încredere. Știm deja cum se face. Trebuie doar să o facem mai des. Și vă spun – viața este mult mai plăcută și mai captivantă când credem într-o lume care lucrează pentru noi, când avem încredere în sincronicitatea vieții, și în magia și înțelepciunea vieții.

Și cu cât avem încredere mai mult, cu atât mai mult putem ieși din zona noastră de confort, ceea ce ne va ajuta să ne extindem și să devenim ce ne-a fost menit să devenim. Și cu cât ne încredem mai mult (chiar și cu provocările dificile din viață), cu atât mai mult viața va conspira continuu pentru ca noi să creștem, să devenim conștienți și să ne trezim, ceea ce este de fapt întregul scop al existenței noastre.

Așa că, data viitoare când simți că te cuprinde valul de neîncredere, flexează acei mușchi și rămâi vigilent(ă) și puternic(ă). Te pregătești să devii campion/campioană. Fă tot ce stă în puterea ta pentru a găsi lucruri în care să ai încredere. Dacă ai nevoie de ajutor, întoarce-te spre Șefu’ și cere-i ghidarea de care ai nevoie. Acum, nu contează ce nume dăm acestui Șef – Spirit, Conștiință, Univers, Sursă sau Creatorul. Acea Conștiință te va direcționa spre a-ți urma inima, singurul loc în care se poate găsi încrederea. Pentru că, cu siguranță nu o vei găsi în minte.

Cea mai bună parte din a avea încredere în viață este că te va ajuta să ai încredere în tine, ceea ce-ți va aduce mai multă iubire și fericire decât ți-ai putea imagina. Până la urmă, tu ești aici ca o expresie a Vieții însăși, și Viața nu crede în risipă. N-a făcut efortul de a te aduce aici fără să fi avut un motiv. Dumnezeu, Universul îți cunoaște talentele și te așteaptă să le manifești în folosul unei lumi mai bune. Dacă îți urmezi dorința inimii și te ancorezi în încredere, vei primi ca recompensă o viață ce-ți va depăși toate așteptările tale lumești.

Mabel Katz