Este foarte important să ai grijă la ce gândești despre tine. Trebuie să te accepți și să te iubești așa cum ești. Când ai o părere bună despre tine, și toți ceilalți vor avea. Când te accepți și te iubești, toți ceilalți te vor accepta și te vor iubi.

Este crucial să facem ceea ce funcționează pentru noi, ce simțim în inimile noastre că este bine.

Fii tu însuți!

Îți amintești vreun moment în care ți-ai permis să fii tu însuți și să te încrezi cu totul în Univers? Acestea sunt momentele în care ți-ai urmat inima și ai luat decizii bazate doar pe un sentiment, pe înțelepciunea ta naturală. Astea au fost mereu deciziile corecte, deși nu ai putut mereu să explici de ce.

În acele momente probabil că nu te-a interesat ce gândeau ceilalți despre tine. Te-ai simțit sigur(ă) pe tine, ai avut încredere în tine. Te-ai simțit atât de bine și de puternic(ă) în inima ta că nu a contat ce-au spus sau gândit ceilalți. În acele momente ai descoperit că ești invincibil(ă) și că totul este posibil.

Când ești tu însuți știi că nu există limite și că ești în aliniament cu o lege universală foarte puternică. Aceasta este legea efortului minim, ce se bazează pe faptul că inteligența naturii lucrează într-un mod natural și ușor. Nu încerci să fii, pur și simplu ești. Când ești natural(ă), spontan(ă), deschis(ă) și flexibil(ă) ești în aliniament cu această lege. Nu-ți risipești energia. În schimb, folosești această energie pentru a atrage cu ușurință, în orice moment, orice este corect și perfect pentru tine. Faci mai puțin și obții mai mult. Universul începe să te umple cu binecuvântări personale și financiare.

A fi sau a nu fi” este singura întrebare reală.

Osho a spus: ”trebuie să pierzi totul pentru a fi tu.”

Osho nu se referea la a pierde averea. El spunea că trebuie să renunți la tot ce nu ești. Această renunțare este cheia spre fericire, bogăție și succes în viață. A fi cine ești cu adevărat înseamnă să te detașezi de tot ce a fost programat în mintea ta subconștientă, toate amintirile, credințele și prejudecățile. De fapt, nu ești și nu te reprezintă cu adevărat aproape nimic din ce ai decis să crezi. Tu nu ești problemele tale, opiniile tale, nici judecățile tale de valoare. Tu ești mai presus de toate astea.

A fi sau a nu fi este singura întrebare reală. Treaba ta este să te întorci la tine. Și pentru a te întoarce la a fi tu, nu trebuie decât să-ți amintești cum să fii. Trebuie să te detașezi de toate cunoștințele pe care le-ai acumulat. Trebuie să te dez-înveți de ce ai învățat pentru a putea să te conectezi la înțelepciunea ta (cea care se află în inima ta), astfel încât să-ți poți recâștiga ritmul tău natural.

Poate că acum te întrebi: Ce înseamnă ”să fiu” eu însumi și nimic altceva?

Să fii tu înseamnă să fii fericit(ă); înseamnă să fii în pace cu tine însuți și cu tot ce este în jurul tău. Să fii tu înseamnă să fii la Zero. Ești la Zero când intelectul tău (mintea ta conștientă) și emoțiile tale (mintea ta subconștientă) nu te mai controlează. Doar atunci poți deveni un canal deschis pentru a recepționa ideile corecte și soluțiile perfecte. Începi să auzi lucruri pe care nu le-ai auzit niciodată înainte; devii un observator, și vezi lucruri pe care nu le-ai perceput niciodată până atunci. Simți că curgi, și chiar că ai noroc. Lucrurile pur și simplu se întâmplă, fără prea multă intervenție sau efort.

La Zero ești tu însuți; astfel te simți satisfăcut(ă), complet(ă) și fericit(ă) în inima ta. La Zero, știi că poți cuceri lumea; înțelegi că nimeni nu te poate opri. Ești convins(ă) că totul este posibil. Ce gândesc ceilalți devine neimportant.

Cheia spre fericire, pace și libertate personală și financiară în viață se află în noi. Este identitatea noastră. Identitatea noastră adevărată este cheia pentru a atrage bogăție și succes, și de aceea este important să renunțăm la credințele noastre false.

Nu-ți fie frică de tine. Este mai ușor decât crezi. Este starea ta naturală de a fi. Acesta este modul în care începi să te întorci, încet, încet, spre tine însuți; și o faci prin practica zilnică de a te detașa și a nu-ți asculta ego-ul. Începi să te întorci spre tine însuți când încetezi să faci tot ce ”ar trebui” să faci (adică ce cred ceilalți că este lucrul corect de făcut), și începi să fii atent(ă) la ceea ce te face să te simți bine și fericit(ă), chiar dacă n-o poți explica sau nu are sens. Cine ești nu s-a pierdut; de fapt nu s-ar putea pierde niciodată cine ești. Doar ai uitat cine ești.

Acum este momentul să-ți amintești și să te întorci acasă.

Mabel Katz