Te simți rău sau te îngrijorezi când auzi cuvântul “dietă”? Te gândești că nu poți mânca ceea ce îți place?

Dar ce poate fi mai dureros decât să simți că te-ai îngrășat, că nu ai nici un control și nu te simți bine în pielea ta?

Ceea ce ne spunem, ne îndepărtează deseori de fericire și de starea de bine. Suntem cel mai mare dușman al nostru. Sentimentele negative despe noi înșine ne afectează realitatea.

Subconștientul face totul pentru a dovedi că are dreptate. Mai mult, continuă să atragă situații ca să ne arate că nu suntem suficient de buni sau că nu merităm lucruri. Îți poți imagina ce atragem și ce manifestăm în aceste condiții?

În Ho’oponopono, acestea se numesc “amintiri recurente”. Sunt incredibil de puternice. Credem că suntem liberi, dar aceste amintiri și programe ne controlează continuu. Ele rulează mereu în fundal.

Trebuie să NE TREZIM și să facem alegeri mai bune. Conștientizarea este curativă. Este primul și cel mai important pas spre țelurile noastre. Avem posibilitatea de a alege.

Da, este nevoie de un efort ca să ții un regim alimentar.

Aș dori să îți povestesc ce mi s-a întamplat în ultima călătorie în Japonia. A fost ceva foarte important pentru mine.

Eram în Okinawa și am apelat room-service-ul. Am comandat pui și am observat că mi-a fost adus cu orez, așa că le-am spus să înlocuiască orezul cu legume. Au fost de acord, dar când mi-au adus mâncarea, am observat că au înlocuit orezul cu cartofi prăjiți! Îmi plac cartofii prăjiți. Aș putea spune că sunt una dintre slăbiciunile mele. În trecut, nu aș fi putut spune niciodată NU cartofilor prăjiți. În nici un caz. Obișnuiam să mănânc cartofii prăjiți care rămâneau de la toți. Ei bine, dă-mi voie să-ți spun că am pus unul în gură. Chiar am avut ocazia să gust, dar l-am scos din gură și am fugit cu farfuria la baie, unde i-am aruncat. Da, i-am aruncat și nu îmi venea să cred!

Singurul motiv pentru care am putut face asta este pentru că am ajuns în punctul unde am spus : “Ajunge”! Mi-am luat angajamentul că voi face orice este necesar pentru a avea grijă de mine. Mi-am promis că am să încetez să-mi mai fac rău singura. Numai dragostea față de noi înșine ne dă puterea să perseverăm. Acum, îți spun că nu aș fi putut să fac asta fără ajutorul copilului meu interior. Vezi, cum am scos cartoful din gură am început să-l asigur pe copilul meu interior: “Putem s-o facem, o să fie bine, o să fim bine!”

Deci, cum funcționează asta? Este esențial să conștientizăm și să ne detașăm de aceste amintiri. Acest lucru este imposibil dacă încercăm să-l facem cu mintea noastră deoarece suntem conștienți doar de un mic procent al gândurilor ce se rulează constant în capul nostru.

Cea mai bună cale spre detașare este să ne asumăm 100% responsabilitatea pentru realitatea pe care am creat-o pentru noi înșine. Eu folosesc uneltele Ho’oponopono pentru a curăța tot timpul amintirile și gândurile, atât cele conștiente cât și cele inconștiente.

O unealtă foarte bună este să spui “Mulțumesc!” și “Te iubesc!” acelor gânduri și astfel le eliberezi. Amintește-ți că la ceea ce reziști persistă.

Procesul este mult mai ușor atunci când lucrăm cu subconștientul (copilul interior). Această parte a noastră, mintea subconștientă, este locul unde se păstrează toate amintirile. Este copilul interior, sau Unihipili, cum îl numesc hawaienii, și este cel care ne manifestă realitatea.

Deci, este crucial să dezvoltăm o relație puternică de dragoste și încredere cu acest copil interior pentru a ne putea schimba realitatea. Copilul interior poate face această călătorie mult mai ușoară. Amintește-ți că aceasta este partea din tine care suferă, nu tu. Este de asemenea acea parte din tine care consideră că are nevoie de mâncare. Reține amintiri foarte vechi de înfometare, lipsa hranei suficiente sau gândul la când va fi o dată viitoare când vei avea ceva de mâncare.

De îndată ce începem să ne detașăm de aceste amintiri recurente și să vedem rezultatele, vom face alegeri mai bune. Este ca o reacție în lanț. Când o vom face, ne vom simți atât de bine și vom fi atât de mândrii de noi inșine, încât vom merge și mai departe cu alte lucruri la fel de importante.

Ne simțim din ce în ce mai bine si deodată suntem de NEOPRIT.

Deci, cât de tare îți dorești să recâștigi controlul asupra greutății tale? Ești dispus să faci tot ceea ce este necesar? Este nevoie de multă muncă să ajungem acolo unde ne dorim, dar putem alege să practicăm Ho’oponopono (să ne detașăm) si chiar să ne bucurăm de călătorie! Este cea mai ușoară cale și putem să o facem!

Mabel Katz