limitariCu toții avem gânduri limitative precum: „Nu merit asta, Nu am destulă pregătire, sau M-am născut sărac și voi muri sărac.” Poate nu percepem aceste lucruri la nivel conștient, dar ele sunt obstacole pe care ni le stabilim în mod inconștient. Este esențial pentru noi să știm că toate problemele noastre sunt doar amintiri care se repetă în mintea noastră subconștientă. Dificultățile noastre sunt cauzate de amintirile și gândurile noastre care creează problemele noastre la nivel fizic.

Știai că 90% din amintirile noastre vin de la strămoșii noștri, și că am acumulat aceste amintiri de-a lungul a nenumărate vieți? Ne-am născut cu ele. De aceea, majoritatea problemelor noastre vin de la strămoșii noștri. De exemplu, dacă ști că sunt diabetici în familia ta, poți spune: „Știu că voi avea diabet pentru că există un istoric al acestei boli în familia mea.” Putem șterge amintirea unei boli ereditare înainte ca ea să apară. La fel putem proceda cu amintirile ancestrale legate de probleme emoționale, lipsa banilor, provocări sau relații.

Uneori ceea ce credem că stă la baza deciziilor noastre nu are cu nimic de a face cu ce gândim la acel moment. În mod continuu și pe tot parcursul vieților oamenilor, lumea este condusă de informații care vin din amintiri ale vieților trecute. De aceea este atât de dificil pentru intelect să înțeleagă.

Când ceva se întâmplă între tine și altă persoană, ceea ce se întâmplă nu are nimic de a face cu tine sau cu acea persoană. Este totul despre amintiri. Așa că adu-ți mereu aminte că atunci când te uiți la cealaltă persoană sau la problemă, de fapt, nu te uiți cu adevărat la ele. Tu vezi doar amintirile tale despre acea persoană sau problemă.

Noi nu vedem viața clar, ci o vedem prin perdele de fum. Totul este viciat de amintirile noastre și ca urmare de judecățile, credințele, opiniile, așteptările și fricile noastre. Putem crede că suntem liberi, dar suntem de fapt sclavii amintirilor și programelor noastre, pentru că ele ne conving în continuu în legătură cu ce este corect, greșit, bun sau rău. Chiar dacă ele se găsesc la nivel subconștient, aceste gânduri ne controlează permanent și iau deciziile pentru noi. Ele atrag și creează viețile noastre și ne împiedică să ne atingem adevăratul potențial și să ne găsim pacea interioară.

Acum lasă-mă să-ți pun următoarea întrebare: „Când mergem la cinema filmul este pe ecran sau în proiector?” Oamenii și circumstanțele sunt precum ecranele. Încercăm să convingem ecranul că avem dreptate. Vrem ca ecranul să se schimbe, dar nu putem schimba ce se întâmplă pe ecran. Dacă vrem să schimbăm lucruri pe ecranul nostru, e nevoie ca noi să ne schimbăm. Filmul este în interiorul nostru. Noi suntem proiectorul.

Știi că noi toți încercăm să înțelegem scopul vieții? Dar scopul nostru nu este să înțelegem ci să ne detașăm și să curățăm. Noi nu suntem amintirile noastre, noi suntem dincolo de ele, dar suntem răspunzători să le curățăm. Așa cum spunea Shakespeare cu mult timp în urmă: „Toată lumea este o scenă, și noi toți, suntem pur și simplu actori.”

Îmi imaginez cum încercați să înțelegeți aceste concepte, dar nu este nimic de înțeles sau de știut. Gândiți-vă la asta. În timp ce stați la calculator și lucrați cu un program, aveți vreo idee despre câte alte programe rulează în spate? Oricum, nu este necesar pentru tine să ști sau să înțelegi tot ce se întâmplă când folosești calculatorul. Tu ai nevoie să ști doar că sunt diferite programe care rulează. La fel se întâmplă și când apeși tasta delete. Nu trebuie să înțelegi cum șterge această tastă. Tu doar apeși tasta și privești cum șterge!

De asemenea, poate nu înțelegi de unde vin lucrurile sau de ce se întâmplă, sau de ce apar, și nu trebuie să știi. Singura ta treabă este să te detașezi și să ștergi. Cu această curățare, ce se șterge din tine se șterge și din celelalte persoane și circumstanțe. Și în acel moment începi să vezi schimbarea, dar nu pentru că ei s-au schimbat. Tu te transformi. Pe măsură ce renunți la opiniile și judecățile despre ceilalți tu îi vei vedea și experimenta într-un mod diferit.

Data următoare când ceva se întâmplă în viața ta sau când o problemă apare, asigură-te că o privești ca pe o binecuvântare. Consider-o ca pe o oportunitate de a te detașa, de a repara greșeli și de a te elibera. Este o oportunitate de a crește și de a continua să te descoperi. „A fi sa a nu fi” aceasta este adevărata întrebare.