DSCF0001

Foarte mulți oameni mă sună, îmi trimit mailuri și mă întreabă ce se întâmplă mai exact în cursul de Ho’oponopono. Ce informații se primesc? Este o inițiere? Sunt meditații sau tehnici secrete?

Tot ce pot să povestesc este experiența mea din acest curs și pot menționa că, acum în noiembrie, va fi a 17-a participare a mea la un curs de bază Ho’oponopono (și de fiecare dată aud cu totul altceva de parcă aș fi pentru prima dată la curs).

Prima dată când am participat la cursul ținut de Dr. Ihaleakala Hew Len, acesta a venit în sala plină-ochi de participanți și a spus: Nu exiști decât tu și gândurile tale și asta este tot. Acesta este tot cursul. Nimic altceva. Iar acum o să vă mai țin încă două zile aici ca să pară pentru voi că merită banii pe care i-ați plătit și poate că mintea voastră să se obișnuiască cu ceea ce v-am spus mai devreme.”

Practic Ho’oponopono de ceva ani și am mai fost la destule cursuri de atunci. Pe măsură ce mă mai luminez câte un pic, îmi dau seama din ce în ce mai mult că ceea ce a spus atunci Dr. Ihaleakala Hew Len nu a fost doar „un mod haios de a începe cursul” (deși, luând în calcul modul în care a spus-o și energia pe care am simțit-o cu toții atunci, putea fără probleme să ne trimită acasă după primele 5 minute de curs și am fi considerat că totul este perfect așa).

Într-adevăr, acesta este tot cursul: „sunt doar eu și gândurile mele”.

Nu este nevoie de mai multe informații, ci este vorba de cât de profund ajungi să înțelegi asta și să trăiești din această paradigmă.

Desigur, sunt unele „informații și tehnici” care sunt disponibile doar în cursul de Ho’oponopono cum ar fi:

  • uneltele de curățare,

  • tehnici de respirație,

  • cum să intri în relație și să comunici cu copilul tău interior (subconștient),

  • cum să primești răspunsuri de la acea parte din tine care într-adevăr știe mai bine.

Ho’oponopono este o metodă idiot” de simplă sau, cum spun Mabel și Dr. Len în cursuri: „nu știu cum să complic mai mult ceea ce vă spun, astfel încât mintea voastră să poată să înțeleagă!

Informațiile și tehnicile din curs îți sprijină intelectul să accepte că totul poate fi chiar atât de simplu și ușor.

Dar nu acesta este principalul avantaj al cursului, ci ceea ce se întâmplă dincolo de cuvinte, informații și tehnici, este vorba de curățarea care se face în timpul cursului, de programele negative și amintirile de care te eliberezi.

Pentru a face o comparație, aș putea spune că este un fel de cură de slăbire emoțională – pleci mai ușor cu zeci de kilograme de poveri sufletești, multe dintre ele pe care nici măcar nu le conștientizezi dar, la final, simți echilibrul și pacea din interiorul tău.

Iertați-mă că vă iubesc!

Iulian Moțea