Întotdeauna aşteptăm ca lucrurile să se rezolve, să se schimbe acolo, în afara noastră. În realitate, când noi suntem în pace, toţi şi toate se schimbă.

Toţi şi toate sunt doar amintirile noastre. Când ne confruntăm cu tulburări, frică şi anxietate, putem curăţa aceste amintiri. Putem să ne detaşăm de ele ştiind că sunt doar amintiri care se repetă.

Pe măsură ce vei curăţa aceste amintiri, se vor curăţa de la toata lumea. Deci, din nou, îţi vei găsi pacea atunci cand îţi vei asuma responsabilitatea 100%.

Stii că, pe măsură ce te detaşezi de tot ceea ce nu eşti tu, descoperi pacea de a fi tu însuţi, pacea pe care o ai când te identifici cu acea parte din tine care cunoaşte mai bine. Când te vei trezi, vei fi mult mai conştient. Vei putea observa fără sa te ataşezi. Când vei experimenta adevărul, experienţele tale vor fi total diferite.

De îndată ce vei începe să cureţi şi să te detaşezi de tot ceea ce nu eşti tu, vei putea să apreciezi viaţa într-un alt fel.

Vei observa copacii, frunzele care cad, valurile mării într-un fel în care nu le-ai mai văzut înainte. Iţi vei da seama că ai fost orb în tot acest timp.

Vei fi mult mai împăcat când vei fi capabil să observi în loc să te angrenezi şi să reacţionezi. Când te vei detaşa de amintirile care se derulează, vei putea vedea totul prin ochii lui Dumnezeu. Ai curajul să nu reacţionezi, să nu ai opinii şi judecăţi atunci când se întamplă ceva.

Reţine un lucru pentru a fi împăcat: nu este în natura omului să ucidă, să greşească sau să facă rău altora. Aceste acţiuni sunt doar amintiri recurente, iar oamenii nu se pot abţine să nu acţioneze din aceste amintiri.

Când cineva te deranjează cu ceva, trebuie să conştientizezi că în acel moment oamenii nu sunt ei inşişi. Sunt doar amintirile care se derulează. Dacă îţi poţi asuma 100% responsabilitatea că celalalt este doar o amintire de-a ta care se repetă şi vei fi dispus să cureţi, orice se va curăţa de la tine, se va curăţa şi de la persoana respectivă.

Majoritatea problemelor noastre vin de la strămoşi şi majoritatea lucrurilor care se întâmplă acum în lume sunt doar amintiri. Lumea este condusă de informaţia din amintiri.

Imaginează-ţi ce s-ar întâmpla în lume dacă oamenii ar înceta să se mai vadă ca victime, să dea vina pe alţii, să înceteze să creadă că ei au dreptate. Este doar un fel de a fi ignorant sau adormit şi de a nu ştii cine suntem cu adevărat.

Imaginează-ţi ce s-ar întâmpla dacă toţi ne-am asuma responsabilitatea 100%?

Mabel Katz