Astăzi am fost la masaj și știți ce am conștientizat? Nu suntem niciodată prezenți. De fapt, a trebuit să revin la a fi prezentă de vreo câteva ori în timpul masajului. De fiecare dată când deveneam conștientă, curățam și mă forțam să fiu prezentă și să mă bucur de moment.

De fiecare dată cand eram conștientă și curățam, mă întorceam din trecut sau din viitor înapoi în prezent. De fapt, chiar vroiam să fiu prezentă și nu mă puteam abține să nu fiu trasă în trecut sau în viitor de către propriile gânduri. A fost uimitor să asist la acest proces.

Vă dați seama ce ne facem cu mâna noastră? Pierdem momentul plăcerii. “Prezentul”.

Chiar aici, chiar acum, ni se ivesc multe șanse, multe uși gata să se deschidă. Dar, în loc de aceasta, permitem gândurilor noastre referitoare la criza economică, recesiune, lipsa locurilor de muncă să ne îngrijoreze viitorul. Sau ne lăsăm gândurile să ne ducă în trecut, gândindu-ne la lucruri fără rezolvare. Suntem doar marionete controlate de propriile gânduri, amintiri,voci din trecut care vorbesc continuu. Acest lucru ne îngreunează posibilitatea de a ne bucura de călătorie și de a vedea lucrurile bune din jurul nostru.

Prietenul nostru Cyrus Ontiki, profesorul de yoga care râde, ne reamintește că HA este respirația perfectă și că nu poți respira în trecut sau în viitor. Deci, dacă respiri, ești prezent, iar dacă ești prezent, te bucuri de viață.

Puteți învăța de la Cyrus cuvinte frumoase despre înțelepciune și puteți învăța să râdeți mai mult. Promit că el vă va face să râdeți și că veți învăța să râdeți la problemele voastre. Veți auzi cum Cyrus a râs cu doamna de la serviciul clienți al unei companii de telefonie mobilă și a sfârșit prin a obține încă 3 luni de servicii gratuite. Când ați mai auzit că o companie de telefonie mobilă v-ar da 3 luni de servicii gratuite?

Râsul, la fel ca oricare altă unealtă Ho’oponopono, te pune în flux și în prezent. Ti se pot întâmpla lucruri incredibile imediat pentru că dai permisiunea Universului să te surprindă.

Mabel Katz