footprints1

Cea mai importantă întrebare pe care ți-o poți adresa este: Cine sunt eu?”

Din păcate, mulți suntem atât de ocupați “preocupându-ne de viață”, făcând bani, formând familii, făcând afaceri, începând noi cariere – încât niciodată nu apucăm să ne dăm seama cine suntem cu adevărat.

A te cunoaște pe tine însuți, înseamnă a realiza că ai fost creat ca o ființă unică și că există ceva cu totul deosebit pe care tu poți să îl faci mai bine decât oricine altcineva. Din momentul în care vei realiza ce este, descoperindu-te pe tine, totul va căpăta un sens.

Este secretul succesului și fericirii.

Până când am învățat asta, am tot încercat să fiu perfectă și să fac ce alții așteptau de la mine. Credeam că fericirea mea constă în lucruri materiale și nu am acordat o mare atenție inimii mele.

Am crezut doar în acele lucruri pe care le puteam vedea sau atinge. Apoi, într-o zi, când fiul meu a țipat la mine cu acelaşi glas furios pe care l-am folosit eu ani de zile cu el, am avut o trezire bruscă; era timpul să lucrez cu mine.

Calea mea de auto-descoperire m-a condus către principiile artei antice hawaiiene Ho’oponopono. Ea mi-a salvat viața! Mi-am început propria afacere după ce mi-am încheiat mariajul de 20 de ani.

Mi-am schimbat felul de a fi şi am început să am încredere în înțelepciunea mea interioară, lăsând partea din mine care știa cel mai bine să mă ghideze. M-am detașat de opiniile și judecățile altora și ale mele și acum, am mai mult decât mi-aș fi imaginat vreodată, în fiecare domeniu al vieții mele.

De când creștem, ne este spus să fim perfecți sau că nu suntem destul de buni. Este în natura umană să treaca prin viață inconștient, rulând aceste “programe vechi” în capul nostru. În ziua în care am realizat că pot pur și simplu să fiu eu însămi, am dat la o parte o mare greutate de pe umeri.

Permite-mi să fiu prima persoană care ți-o spune în cazul în care n-o știai deja: Ești în regulă exact așa cum ești!

Ce gândesc alte persoane despre tine nu contează; ceea ce este important este părerea pe care o ai tu despre tine. Trebuie să înveți să te pui pe primul plan. Adevărul este că, dacă ceva nu funcţionează pentru tine, nu va funcționa pentru nimeni. Iubindu-te şi acceptând-te nu are nimic de-a face cu ego-ul.

Dacă nu te iubești pe tine însuți, nu poţi iubi pe nimeni altcineva. Îi vei înșela pe alții și te vei înșela și pe tine.

Articol preluat din capitolul “Ho’oponopono Equals Business Success” în Inspiration to Realization.

Mabel Katz