Puterea transformațională a Ho’oponopono

floareHo’oponopono este o unealtă excelentă care aduce pace și starea de bine în viețile noastre. Ne învată că experiențele noastre sunt doar amintiri care umbresc conștiința a cine suntem cu adevărat. Ne arată cum să vindecăm trecutul pentru a putea trăii în prezent și a ne putea crea viețile pe care ni-le dorim.

Tot ceea ce se întâmplă este rezultatul unor amintiri repetitive din mintea noastră, iar cele mai multe dintre amintirile care ne trag în jos nici măcar nu sunt amintirile noastre. Aceste amintiri vin de la alții din trecut, și un procent foarte mare provine de la strămoșii noștri.

În plus, pe măsură ce creștem, și cu fiecare zi care trece, dobândim preocupări, temeri și incertitudini, care deschid ușile credințelor limitative bazate pe judecăți și opinii. În cele din urmă, ne separăm de adevăratul nostru sine, și pierdem conexiunea noastră cu natura și Universul Divinității (sursa noastră).

Grijile, temerile, nesiguranta, judecățile, opiniile și credințele limitative sunt doar erori, iar Ho’oponopono ne învață cum să le ștergem sau să le corectăm. Acesta este modul în care practica Ho’oponopono ne schimbă destinul pentru totdeauna. Cu Ho’oponopono vom începe să percepem și să vedem totul într-un mod diferit. Suntem mai prezenți și acordați mai puternic la starea de zero.

Starea de zero presupune lipsa de griji, temeri, nesiguranță, judecăți, opinii și credințe limitative. La zero, nu mai suntem victime ale circumstanțelor exterioare, ci ne lăsăm energia mentală, emoțională și fizică să se concentreze asupra a ceea ce ne dorim cu adevărat în viață.

Ho’oponopono ne face mai răbdători, mai puțin temători și mai fericiți. Ne permite să devenim mai conștienți de cine suntem cu adevărat și de menirea noastră. Mai presus de toate, ne învață că oamenii și evenimente apar în viața noastră pentru a ne da încă o oportunitate. De fapt, tot ceea ce se întâmplă și apare în fața noastră este întotdeauna o binecuvântare, chiar și atunci când nu pare a fi așa.

O dată ce începem să avem încredere în noi, ne dăm seama că nu suntem singuri și că viața nu trebuie să fie dificilă. Învățăm să nu ne mai punem piedici singuri, să ne detașăm de amintirile negative din trecut și să redescoperim cine suntem cu adevărat. Atunci când ne dăm seama că tot ceea cautam este înăuntrul nostru, vom descoperi o parte din noi care știe ce e mai bine pentru noi, și care așteaptă să ne detașăm și să-i dăm voie să ne ghideze. Viața poate fi mult mai ușoară; noi suntem cei ce o complicăm în mod constant, acționând prin filtrul programelor și amintirilor repetitive din subconștient, îngrijorându-ne pentru viitor și trăind în trecut.

Asumă-ți responsabilitatea!

Spune: Mulțumesc! Oamenilor și evenimentelor ce apar în viața ta și alege de fiecare dată să vezi oportunitatea, acea binecuvântare ascunsă în spatele fiecărei încercări.

Citește și :

Principiile Ho’oponopono

Ho’oponopono înseamnă să spui “Mulțumesc!”