sarbatoreste-reusiteleDe multe ori când cineva ne insultă, decidem să reacționăm, să dăm vina sau să ne apărăm. Alte dăți, când suntem lăudați, justificăm imediat lauda, spunând că n-a fost cine știe ce și că alții ar face asta mai bine.

Nu contează dacă este insultă sau laudă, întotdeauna alegem dacă o acceptăm sau nu.

De ce este mai ușor să sărbătorim reușitele altor persoane decât pe ale noastre? Noi nu sărbătorim sau conștientizăm succesele noastre. De exemplu, observați entuziasmul și energia pe care le punem în campionatele mondiale de fotbal. Uităm de toate grijile și problemele noastre și sărbătorim.

Ar trebui să încercăm să punem același tip de energie și entuziasm și în activitățile noastre zilnice, să sărbătorim propriile noastre reușite. Chiar dacă ar putea părea neimportant, este un mod de a ne sărbătorii pe noi în același mod în care sărbătorim un gol înscris de echipa favorită. Este important să realizăm că fiecare zi este un dar, și fiecare moment este ceva prețios. Chiar și atunci când lucrurile nu se întâmplă cum ne-am așteptat, fiecare moment este o oportunitate cu o infinitate de posibilități. Trebuie doar să ne deschidem pentru a ne putea îmbrățișa și sărbătorii.

Succesul nu este un punct de destinație, ci un proces, modul în care mergem și fiecare pas pe care îl facem. Când vedem pe unul din jucătorii noștri de fotbal și ne gândim ce norocos este că a ajuns acolo, uităm de munca, concentrarea și sacrificiul din spatele realității lui. De aceea este esențial să ne concentrăm pe ce vrem să obținem, dar și mai mult, să realizăm cine suntem, pentru a putea deveni conștienți de talentele noastre. Trebuie să ne conștientizăm posibilitățile. Depinde de noi și de deciziile pe care le luăm. Cel mai rău lucru pe care-l putem face este să ne îngrijorăm, să devenim anxioși și să reacționăm, pentru că asta înseamnă să pierdem energie prețioasă și ne împiedicăm să curgem.

Dacă vrem să înscriem un gol în vieţile noastre și vrem să o facem cu ușurință, trebuie să acceptăm că fiecare lucru este o binecuvântare. Trebuie să ne concentrăm și să nu fim distrași de criticism, nici chiar de criticismul nostru. Trebuie sa facem un efort și să ne centrăm atenția pe lucrurile pozitive pe care ni le oferă viața. Există întotdeauna un motiv să fi recunoscător.

De multe ori jucătorii ne spun că nu știu cum au făcut jocul sau cum au marcat. Spun că a fost un miracol. Nu e asta ceea ce vrem și pentru noi? N-ar fi minunat să nu putem explica cum s-au întâmplat lucrurile sau cum s-au rezolvat problemele?

Haideți să sărbătorim fiecare moment din viețile noastre, pentru că fiecare este un dar și un triumf. Trecutul este istorie, viitorul nu există și prezentul este un dar, de aceea îl numin prezent. Hai să-l acceptăm, să-l sărbătorim și să spunem MULȚUMESC, chiar și dificultăților.