Votex

Câteodată participăm la seminarii și plecăm fără nici o impresie; alteori plecăm schimbați pentru totdeauna. În acest week-end am experimentat această ultimă stare datorită seminarului live “Cea mai ușoară cale” cu Mabel Katz și Dr. Ihaleakala Hew Len.

M-au impresionat atât de multe lucruri, încât nu pot să le scriu pe toate odată. Toate trebuie spuse la rândul lor.

Unul implică frica umană de a fi “nimic” – cu recunoașterea uimitoare că în asta există o mare libertate. Pentru mine, aceasta a fost ca o curățenie spirituală; eliberând aceste energii parcă aș fi primit cea mai bună prăjitură la care poate spera cineva. Esența Ho’oponopono este aceea că ne naștem din nimic (din Vid), exact ca Divinitatea care ne-a creat. “Suntem perfecți, dar trebuie sa facem, sa facem…. (amintiri ciudate care ne invadează)“ a spus Dr. Hew Len. Hawaiienii au un termen specific pentru această situație: “kukai pa’a(constipație mentală).

Curățarea Ho’oponopono se referă la detașarea de acest “trebuie să fac” astfel încât să ne întoarcem la starea noastra originară de nimic – “Zero”, stare care este deja prezentă și nu se cer extra calificări. Numai în punctul Zero putem fi noi înșine adică Iubire.

Mulți dintre noi ne temem de a fi “nimic“ și facem tot ceea ce ne stă în putință să fim la înălțime, să acumulăm cât mai mult, să oinem diplome, să facem bani, “să fim cineva” și să facem lucruri mari. De fapt, acelora dintre noi, care se bazează pe intelect să ne facă oameni de succes, ne este într-adevăr foarte greu să înțelegem acest “nimic”.

Dar Mabel și Dr. Ihaleakala Hew Len au clarificat totul în acest week-end.
“Funcţia intelectului nu este să știe“, a spus Dr. Hew Len, “ci să curețe”. Aici m-a lovit.

La începutul săptămânii, am predat un curs de homeopatie. Cea mai mare parte a clasei a participat, dar un student în primul rând citea o carte în timp ce eu vorbeam și încercam să captez grupul.

Pentru acest student păream un “nimic” în sensul rău al cuvântului (într-un sens dureros pentru mine). Indiferent cât am lucrat pe baza materialului de curs asftfel încât mesajul să ajungă la toți studenții, în mod clar aceasta nu a s-a întâmplat, cel puțin cu acesta din urmă.

Din fericire, atunci când Dr. Hew Len vorbește despre “a fi nimic”, el deschide un tărâm întreg de alte sensuri.

A fost minunat pentru mine (chintesența intelectului!) că a citit despre “nimic” de la EB White Charlotte’s Web. Este un clasic, ce spune de multe ori că este o “carte pentru copii.” Copilul meu interior a fost încântat.

În această carte, Wilbur, porcul caută tovarăși de joacă, dar nu găsește nici unul. Este foarte singur. Câți dintre noi ne găsim în această situație?

El se apropie de un miel care îi spune: “Porcii înseamnă mai puțin decât un nimic pentru mine.”

Ce vrei să spui, mai puțin decât un nimic?” a răspuns Wilbur. “Eu nu cred că există vreun astfel de lucru ca fiind mai puțin decât nimic. Nimic nu este absolut limita neantului? Este cel mai jos unde poți coborî. Este capătul liniei. Cum poate ceva să fie mai puțin decât nimic? Dacă ar exista ceva care ar fi mai puțin decât nimic, ar fi ceva – chiar dacă este doar un pic foarte puțin din ceva. Dar, dacă nimic nu este nimic, atunci nimic nu mai are nimic care este mai puțin decât acesta.“

Oh, taci!” a spus mielul. “Du-te și te joacă de unul singur, eu nu mă joc cu porcii!”

Noi, cei din audiență am râs când Dr. Hew Len a împărtășit acestă istorisire. Am simțit cum grijile mele vin, se prăbușesc și se eliberează.

Prin exemple, el ne-a arătat că acest nimic sau “Zero” este exact locul unde ne dorim cu toții să fim. Când ești nimic, esti nelimitat, nu există blocaj. Având în vedere că intelectul nu știe nimic în comparație cu subconștientul, am putea foarte bine să ne recunoaștem lacunele.

Dacă ești nimic,” a declarat Dr. Hew Len, “atunci Divinitatea poate să te lumineze și să te inspire. Avem atât bălegar (denumirea prietenoasă a știți voi ce..) amintiri, CD-uri ce se rulează în mintea noastră. Putem să ne detașăm și săL lăsăm pe Dumnezeu să intervină.

Să vă fie clar că sunteți perfecți, creați după chipul și asemănarea Divinității. Lumina este întotdeauna acolo, dar ești blocat! Kukai pa’a! Ho’oponopono eliberează kukai-ul ” (Kukai pa’a = constipație mentală).

Cand suntem noi înșine, atunci tot ceea ce ne trebuie vine natural. Acest lucru ar putea însemna idei, oportunități, oameni care apar, orice. Să fim noi înșine și lumina divinității automat ne va pătrunde. Ho’oponopono se referă la ștergerea și detașarea de erori, îi permite Divinității să transmute toate aceste erori în lumină pură, aducându-ne înapoi la zero, nimic.

Vrei banca? Aceasta este la punctul Zero! Relația perfectă? Este la punctul Zero! Detașați-vă astfel încât să puteți fi voi înșivă, a adăugat el. Mabel și-a adus propria luminozitate și a început să ia parte la acest proces de învățare. Suntem aici, a glumit ea, mergem prin viață cu o cutie de CD-uri pe umărul nostru! Le ascultăm tot timpul, și ne întrebăm de ce ni se întâmplă aceleași lucruri. CD-urile pot merge foarte încet, dar ele sunt încă acolo în mișcare.

E doar o ilustrare a noastră a problemei ”kukai pa’a”.

Aceasta include, ambii spus-o, săți faci liste de obiective, intenții, și săți plănuiesti viața. Știm că asta merge împotriva proceselor gen “Legea atracției”, dar în Ho’oponopono singura modalitate de a primi informațiile perfecte este să fii la “Zero” (nimic, liber de date suplimentare).

Dacă aș fi scris cât de mulți bani aș avea, sau câte camere vreau în casa mea, nu aș fi avut nici un sfert din ceea ce am acum”, ne-a împărtășit Mabel.

Pentru Mabel întrebarea perfectă este, “Cum curăț?”. Toate celelalte (cum ar fi “De ce?”, “Cum se face” și “Ce dacă?”) conduc calea intelectuală la confuzie, îndoială, pierderea timpului sau și mai rău.

De aceea, ea își numește munca “Cea mai ușoară cale.”

Postat de Pamela