family-sharing-a-pizza

Cu un an în urmă, am ajuns la punctul în care nu mă mai puteam înțelege deloc cu soția mea. Era dificil să cădem de acord chiar și pentru a alege ce fel de pizza să comandăm pentru cină. În acel moment, am știut că am nevoie de ajutor.

Fără a mai pierde timpul, am contactat o prietenă din Nicaragua care are experiență în lucrul cu cuplurile. I-am trimis un e-mail și i-am pus următoarea întrebare: “Ce tehnică pot folosi pentru a-mi înțelege soția? Am nevoie de antrenament înainte de ami pierde răbdarea; cât cereți pentru consultații prin telefon sau e-mail?”

Ea a răspuns la mail-ul meu menționând că am o problemă serioasă la care nu se poate da un răspuns imediat. Avea nevoie de mai multe detalii referitoare la aspectele care au cauzat problemele și m-a întrebat care a fost aportul meu.

I-am explicat că, practic, am nevoie de ajutor pentru a găsi calea corectă de a gestiona și de a mă comporta față de energiile negative pe care le resimt atunci când soția mea este supărată. Uneori nu am putut înțelege reacția ei la câteva întrebări simple pe care i le-am adresat, și, sincer, nu am fost conștient cum am cauzat aceasta. Prietena mea a trebuit să participe la un congres în Guatemala și chiar a trebuit să aștept să-mi răspundă, pentru a continua consultația mea.

În cele din urmă, am primit un e-mail de la ea dar nu a menționat nimic despre cererea mea. În schimb, a trimis o frumoasă prezentare în Powerpoint despre El Arte y las callar Máscaras Venecianas (Arta tăcerii și a măștilor venețiene) unei liste de destinatari. Mesajul ei spunea: “Arta tăcerii ne face mai înțelepți, iar arta vorbitului, atunci când este cazul, ne face prieteni”.

Unul dintre destinatarii din acest e-mail nu a putut deschide fișierul atașat și a cerut ajutor restului membrilor din listă. Nu cunoșteam această persoană, dar cu toate acestea i-am făcut favoarea și i-am mai trimis e-mailul o dată. A fost foarte recunoscătoare și am păstrat legătura.

Într-o zi, mi-a trimis informații despre Ho’oponopono în limba spaniolă. Acestea erau bogate în conținut și cuprindeau și o colecție realizată de către un artist brazilian despre această metodă de rezolvare a problemelor. Cu toate acestea, nu am putut înțelege cum s-o aplic.

Apoi mi-a recomandat o carte a lui Mabel Katz, “Cea mai ușoară cale”. Am căutat pe internet și am văzut că Mabel Katz și Dr. Hew Len intenționau să țină o teleconferință. Nu am ezitat nici un pic, m-am înscris și eu.

În același timp, am citit despre Ho’oponopono cât de mult am putut. Această prietenă din Costa Rica mia oferit un sprijin mare prin furnizarea de informații pe care le puteam acumula înainte de aceast seminar. Când am primit vești de la Joanie despre conferință, una dintre recomandări a fost să curăț înainte, în timpul și după” seminar. Toate acestea erau lucruri noi pentru mine.

Ea mi-a furnizat unele unelte. Am fost foarte încântat că am posibilitatea de a participa și de a avea acces la învățători ca Dr. Hew Len și Mabel Katz. În timpul conferinței am continuat să spun în mintea mea “Te iubesc!” pentru a avea mai multă claritate. Astfel, am avut două introspective foarte importante în ceea ce privește relațiile:

  • Prima a fost atunci când Mabel a declarat că relația perfectă nu este cea în care sunteți de acord cu tot, ci cea care vă indică unde să curățați. I-am spus că asta este ceea ce soția mea face, oferindu-mi astfel ocazia de a curăța și îi sunt recunoscător pentru asta.

  • Cea de a doua, de la Dr. Hew Len, care a arătat că cea mai importantă relație este cea pe care o avem cu noi înșine. Acest concept mia schimbat felul de a gândi și am început să mă concentrez asupra mea în loc să încerc să înțeleg ce se întâmplă cu soția mea.

Când conferința s-a terminat, m-am simțit liber! A fost într-adevăr minunat, chiar dacă nici una din întrebările mele proprii nu au primit un răspuns specific. Am primit răspunsul pe care–l vroiam atunci când altcineva a avut posibilitatea de a pune o întrebare.

Deasemenea, am primit răspunsul pe care–l așteptam de la prietena mea, atunci când am întrebat de ce “metodă” am nevoie pentru ami înțelege soția. Într-un fel, simt că am cerut din toată inima și Universul mia răspuns. “Ho’oponopono este metoda pe care o cauți.”

De când cu această conferință, am devenit cursantul lui Mabel și al lui Dr. Hew Len.

Soția mea nu știe despre Ho’oponopono, iar asta este OK. Eu nu pot face presiuni asupra ei să folosească această tehnică, dacă ea nu prezintă interes sau nu este inspirată să facă acest lucru.

Aceasta nu reprezintă însă o restricție pentru mine s–o aplic. În scopul de a curăța, am urmat recomandarea lui Mabel. De exemplu, dacă soția mea se supără, indiferent de motiv, și mă deranjează asta, privesc direct în ochii ei și repet în mintea mea: “Îmi pare rău. Te rog să mă ierți pentru tot ceea ce este în mine care a creat această problemă. Te iubesc! Mulțumesc!“

Dacă în continuare simt discomfort, continui să repet în mintea mea: ”Te iubesc! Mulțumesc!“, până ce discomfortul dispare. Indiferent ce îi spun eu ei sau ce îmi spune ea mie, după acest proces de curățare, totul este magic, divin, și se pare că, în sfârșit comunicarea este restabilită de la suflet la suflet. Acest lucru este uimitor și tot ceea ce trebuie să fac este sa lucrez cu mine însumi.

Cealaltă unealtă Ho’oponopono pe care o folosesc este Apa Albastră Solarizată. De îndată ce am învățat cum sa o prepar, am luat două sticle albastre umplute cu apă de la robinet și le-am pus la fereastra mea. Am plecat pentru o zi și le-am pus în frigider într-un recipient pe timp de noapte. Eu beau cel puțin o sticlă pe zi. Copiii mei mi-au cerut să dublez cantitatea, deoarece au început și ei să bea și le place.

Este important să menționez că folosesc de asemenea și cupa indigo, metoda care mia fost recomandată de Dr. Hew Len. Mental, pun toate problemele, inclusiv cele legate de relație, într-un castron indigo, suspendat deasupra vulcanului Haleakala din Hawaii. Apoi, mental, schimb tot conținutul vasului de la indigo la albastru de gheață si apoi la alb. A doua zi mă simt foarte odihnit.

Cum știu că aceasta funcționează în cazul relației mele? Ei bine, recunosc că nu există o relație perfectă, însă, atunci când soția mea mi-a spus: Îți mulțumesc pentru că ești tipul cu care m-am căsătorit!”, m-am simțit foarte bine.

Pe de altă parte, putem cădea de acord și ne putem face planuri de viitor. Faptul că, anul trecut, eu și soția mea am făcut o excursie de cinci zile de vacanță în Caraibe, după mulți ani de dăruire copiilor noștri, a fost cu adevărat minunat. De asemenea, am făcut o excursie în țara noastră de origine, cu copiii noștri, și fost o experiență minunată pentru întreaga familie.

Săptămâna trecută, când Mabel mi-a cerut să scriu ceva despre cum Ho’oponopono mă ajută în relația mea, am avut un incident despre bani, cu soția mea. M-am simțit atât de rău, și, pentru o clipă mi-am spus: “Cum îi voi spune lui Mabel că Ho’oponopono funcționează și mă ajută în relația cu soția dacă nu mă simt fericit acum?”

Era foarte clar pentru mine că acest gând nu provenea din inspirație, ci din datele stocate în memoria mea, care au cauzat problema. Știam că trebuia să mă detașez (să curăț). În noaptea aceea, mi-am dedicat o bună parte din timp pentru a curăța și doar mental spuneam: “Te iubesc! Mulțumesc!“. Fără nici un fel de așteptări (foarte important!). Înainte de culcare, am folosit cupa indigo pentru a șterge toate problemele mele. A doua zi, m-am apropiat de soția mea si i-am spus direct: “Îmi pare rău, te rog să mă ierți pentru crearea problemei. Te iubesc! Mulțumesc!”. S-a uitat la mine, m-a îmbrățișat și a spus: “Îmi pare rău, te rog iartă-mă pentru ceea ce am făcut.”

Atunci, acel zid imaginar care ne despărțea, a dispărut. Pur și simplu s-a dizolvat iar toate sentimentele negative au dispărut. Acum pot să afirm că Ho’oponopono funcționează pentru mine și mă ajuta în relația mea.

Sunt conștient că mai am mult de curățat. Diferența este că acum am metoda necesară pentru a o face. Fac tot ceea ce pot face ca ființă umană. Restul depinde de Dumnezeu.

Îmi pare rău! Te rog să mă ierți! Te iubesc! Mulțumesc!

Isaac