testimonialAm participat la cursul Ho’ponopono, ținut de Mabel Katz în luna mai 2009. Cu câteva săptămâni înainte, citisem informațiile despre această practică hawaiiană și începusem deja să practic „curățenia” prin a folosi cuvintele „Te iubesc!”, „Iartă-mă!”, „Mulțumesc!”.

Ce s-a întâmplat de atunci până în luna iulie 2009?

Aveam o operație de hernie de disc care a recidivat, ceea ce îmi aducea crize constante de spate și spondiloză cervicală.

De ceva vreme nu mai am nici o criză de spate, mai am dureri de spate, care nu fac altceva decât să îmi amintească să curăț cu durerile respective, iar spondiloza cervicală a dispărut, ceea ce pentru mine e un miracol. Am făcut gimnastică pentru coloană, am și slăbit 13 kg în 4 luni, dar a fost ceva mai mult decât atât, a fost o minune că de data asta a funcționat și chiar am parte de sănătate, așa cum mi-am dorit.

Recent, începând să folosesc apa solară și pentru corp, am renunțat și la ochelari, după ce 26 de ani nu am renunțat aproape nici o zi la ei. Nu văd încă bine, dar îmi folosesc mușchii ochilor să revină la normal și la funcționarea perfectă pe care au avut-o atunci când m-am născut.

În afară de sănătate, am liniște interioară și o pace în orice fac, și chiar dacă am emoții, atunci când curăț cu gândurile mele, apare și liniștea și inspirația.

Cheltuielile mele cu cumpărăturile de uz curent au scăzut cu ¾, în condițiile în care cumpăr aceleași produse, de calitate bună, dar la prețuri mici. Și tentația de a cumpăra lucruri inutile a scăzut simțitor.

Ce s-a întâmplat cu alți oameni când am curățat cu gândurile mele despre ei?

O persoană dragă mie, care era diagnosticată cu o afecțiune nervoasă este sănătoasă acum, are un prieten, posibilitatea de a avea o familie și un job, lucruri care de mulți ani nu mai păreau posibile.

Oamenii, colegii din jurul meu au devenit mai calmi și îi judecă mai puțin pe ceilalți.

Soțul unei prietene a dezvoltat o boală, din senin, care i-ar fi fost fatală și care într-o săptămână i-a trecut, acum fiind sănătos.

O prietenă, împreună cu soțul ei, au început să își ridice casa pe care au visat-o și au reușit într-o lună să o ridice până la nivelul 1, asta după ce timp de 4 ani au visat doar să își facă o casă.

Alt coleg a avut un acces de pneumonie care într-o săptămână i-a trecut și, după ce s-a întors la serviciu, este mai responsabil de calitatea lucrărilor pe care altădată le neglija. În același timp, familia lui a reușit să își ridice o casă la țară în ultimele 2 luni, lucru care pentru mama lui nu părea posibil.

Altă colegă, care tocmai a divorțat, a reușit să treacă peste evenimentul peste care nu trecuse timp de 1 an și să aibă o altă relație.

Un prieten a divorțat și, la două zile după divorț, mi-a spus că nu îi vine să creadă ce liniștit este, asta în condițiile în care, cu două luni în urmă vroia să se bată” în instanța de judecată pentru custodia copilului lor.

Copilul unei prietene care era aproape diagnosticat cu astm, în urma analizelor, are doar o alergie la praf. Prietena respectivă are o relație mai bună cu soțul ei, cu care se certa adesea.

Capacități de vindecare?

Am o colegă pe care o durea capul și, atingându-i capul și suflând asupra ei ușor, în câteva minute i-am luat durerea de cap. La fel s-a întâmplat și cu altă colegă care a venit în raza mea și, după ce am mângâiat-o ușor, a început să se simtă mai bine …

Într-o zi, un câine a venit direct sub scaunul unde stăteam afară și a stat acolo cât am stat și eu și am curățat cu gândurile mele despre el și l-am mângâiat pe cap. După ce m-am ridicat eu, a plecat și el.

Ar mai fi multe de spus, în fiecare zi curăț și am ales să curăț, fără așteptări.

Irina A.